De gezichten achter Mach4Metal | Laura Lochner

17 May 2022

Ze spreekt vloeiend Duits, maar schakelt ook moeiteloos over naar Nederlands of Engels. Laura Lochner, salesmedewerker bij Mach4Metal, draait er haar hand niet voor om. “Het ene moment regel ik een exportvergunning voor een klant uit Zuid-Korea, het andere moment voer ik een telefoongesprek met een Duitse klant. Ja, ik ga de hele wereld over, maar dan wél vanaf mijn eigen werkplek hier in Babberich”, vertelt ze lachend. Tijd voor een kennismaking!

Wanneer je contact opneemt met Mach4Metal, is het vrijwel zeker dat Laura je te woord staat. Voor klanten is zij namelijk hét eerste aanspreekpunt. Ze regelt de inkoop en verkoop van machines, verzorgt de aftersales, regelt de export en nog veel meer. “Via Bastiaan (eigenaar van Mach4Metal, red.) ben ik hier terechtgekomen. Hij zocht iemand met een Duitse achtergrond die parttime kon werken. Toevallig kende hij mijn ouders en zodoende kwam hij bij mij terecht.” 

Tien jaar in dienst

En dat bleek een succesvolle zet, want de geboren en getogen Duitse is inmiddels al tien jaar in dienst bij Mach4Metal. “Ik begon met twaalf uur per week, maar dat werd al gauw meer. Het bedrijf groeide en werd steeds bekender bij klanten over de hele wereld. En ik groeide daar in mee”, blikt Laura terug.

Van auto’s naar machines

Voordat Laura aan de slag ging bij Mach4Metal werkte ze als autoverkoper bij een BMW-dealer. “Dat is óók een echte mannenwereld ja, haha. Maar dat spreekt me gewoon heel erg aan. In de machinehandel zit ik helemaal op mijn plek. Niet alleen omdat ik van techniek hou, maar ook omdat de machinewereld continu in beweging is. Er komen steeds weer machines bij en nieuwe technologieën volgen elkaar in rap tempo op. Hierdoor blijft het altijd spannend.”

Veel verandering

“Of ik daar een voorbeeld van kan noemen? Neem bijvoorbeeld machines met CNC-besturing; dat was tien jaar geleden nog heel bijzonder, want dat kwam toen nog weinig voor. Maar dat betekende ook dat we onze medewerkers moesten bijscholen om met CNC-gestuurde machines te kunnen werken. Nu kan je je dat bijna niet meer voorstellen, want bijna alle machines hebben tegenwoordig een CNC-besturing.”  

Tien zeecontainers

Wat ze het leukste vindt aan haar werk? Daar hoeft Laura niet lang over na te denken. “In mijn werk heb ik contact met mensen van over de hele wereld. Dat maakt het heel bijzonder. Maar ook mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Als salesmedewerker regel ik namelijk álles wat er komt kijken bij het in- en verkopen van machines. Zo organiseerde ik onlangs nog het transport voor een Skoda Kotterbank die verkocht was aan een buitenlandse klant. Die machine was zó groot, dat-ie in tien zeecontainers vervoerd moest worden!”

Machine in de tuin

Het aanbod aan gebruikte machines wisselt regelmatig bij Mach4Metal, maar tóch is er één machine die Laura altijd bijblijft. “Dat is de Waldrich Portaalfrees, een supergrote machine die maar liefst 450.000 ton weegt. Ik kan me het moment nog precies herinneren toen deze machine binnenkwam bij ons, wauw! Hij staat overigens nog steeds bij ons hoor, maar stiekem hoop ik dat deze machine nooit wordt verkocht, haha. Het is toch ‘mijn’ machine, weet je wel. En als we er toch een keer vanaf moeten, dan kan ‘ie mooi bij mij in de tuin staan.”

Terug naar overzicht