Een tweedehands A-merk óf een nieuwe machine van een B-merk?

01 Feb 2022

De aankoop van een metaalbewerkingsmachine kan flink in de papieren lopen. Je komt daardoor wellicht voor een lastig keuze te staan: ga je voor een tweedehands machine van een gerenommeerd A-merk of kies je toch voor een compleet nieuwe machine van een B-merk? Wij helpen je graag met de knoop doorhakken.

Bij het beantwoorden van dit vraagstuk gaat het niet alleen over het kwaliteitsverschil tussen de diverse merken, maar je moet ook een keuze maken: ga je voor nieuw of gebruikt? Nieuw klinkt altijd aantrekkelijk, maar betekent vaak ook direct een grote investering. Een alternatief is dan om voor een goede gebruikte machine te gaan.

Gebruikte machine kan grondig gecontroleerd worden

Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat er wordt ingeboet op kwaliteit. Heb je een gebruikte machine op het oog? Bij een goede machinehandelaar kan de machine ter plekke gedemonstreerd worden. Een gebruikte machine doet in de basis qua kwaliteit dus niet onder voor een nieuwe, maar is wel goedkoper om aan te schaffen.

Kwaliteit van vroeger is erg goed

Als het gaat om de afweging tussen een gebruikte machine van een A-merk of een nieuwe machine van een B-merk, dan is het goed om te weten dat de oudere machines van A-merken vaak nog hartstikke goed zijn. Helaas worden dit soort machines, met de kwaliteit uit de jaren tachtig en negentig, niet meer op deze wijze gemaakt.

Je kan dit ook wel vergelijken met consumentenartikelen van Philips. Vaak doet een dertig jaar oude radio het nog steeds, terwijl een elektrische tandenborstel van vijf jaar oud het waarschijnlijk al lang heeft begeven.

Oog op duurzaamheid

Vind je het belangrijk om je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld? We hoeven je vast niet uit te leggen dat een tweedehands machine kopen beter is voor het milieu. Niet alleen zijn gebruikte machines goed voor de circulaire economie, ook draagt de keuze voor een tweedehands machine bij aan het verlagen van de Co2-afdruk. 

Tweedehands machine van A-merk vaak goedkoper

Tweedehands machines van een A-merk zijn over het algemeen goedkoper dan een nieuwe machine van een B-merk. Neem je daarbij in ogenschouw dat de kwaliteit vaak ook beter is voeg je graag wat toe aan verduurzaming, dan is wat ons betreft de keuze snel gemaakt.

Interesse? Kijk dan rond bij alle machines die we momenteel aanbieden. 

Terug naar overzicht