Een tweedehands metaalbewerkingsmachine kopen? Hier moet je op letten!

24 Mar 2022

Het aanschaffen van een nieuwe metaalbewerkingsmachine is altijd een grote investering. Een tweedehands machine is dan een goed alternatief. Een gebruikte machine levert nog steeds uitstekende kwaliteit, maar is goedkoper om aan te schaffen dan een nieuwe machine én is een duurzame keuze.

Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands machine? Je wilt natuurlijk wél de juiste keuze maken. In dit blog geven we een aantal tips.

Tip #1: Koop bij een machinehandelaar

Wil je verzekerd zijn van de juiste keuze, koop je tweedehands machine dan bij een machinehandelaar en niet bij een tussenhandelaar. De machinehandelaar heeft namelijk zelf al genoeg vertrouwen in de machine om deze in te kopen en op voorraad te houden. Nog een voordeel: bij een machinehandelaar kun je de machine in de meeste gevallen onder stroom bekijken én testen. 

Tip #2: Zoek het niet te ver

Het beste is om een gebruikte machine in eigen land aan te schaffen. Lukt dit niet, dan kun je ook uitwijken naar omliggende landen. Wanneer je een machine uit verre landen haalt kun je namelijk te maken krijgen met exportbeperkingen, invoerrechten of een andere kwaliteit. Deze risico’s zijn er niet – of minder – wanneer je je machine dicht bij huis zoekt. 

Tip #3: Check de betrouwbaarheid

Op internet zijn er heel wat louche bedrijven te vinden die gebruikte machines verkopen. Om er zeker van te zijn dat je een goede machine aanschaft, is het belangrijk om bij een betrouwbare handelaar te kopen. Hoe je dit achterhaalt? Kijk of de handelaar is aangesloten bij een vereniging voor machinehandelaren, zoek naar reviews op het internet, check hoelang het bedrijf al bestaat of vraag de handelaar naar referenties. 

Mach4Metal is al sinds 1992 specialist in de in- en verkoop van gebruikte machines. In de afgelopen jaren hebben wij al meer dan 6.000 klanten geholpen met de aanschaf van een tweedehands machine. Benieuwd waar we jou mee kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op. 

Terug naar overzicht