Exportdocumenten: waar moet je op letten?

28 Feb 2022

Als je een metaalbewerkingsmachine bij ons koopt dan wil je natuurlijk dat het transport soepel en probleemloos verloopt. Indien gewenst, kan Mach4Metal je helpen bij het opstellen van de juiste exportdocumenten. Hier alvast wat tips waar je op moet letten.

Of het nu gaat om een CNC draaibank, plaatwals of slijpmachine, je wilt natuurlijk dat de machine zonder problemen op jouw bestemming aankomt. Niet alleen goed werkend en zonder schade, maar ook dat de machine überhaupt aankomt. Daarvoor is het belangrijk dat alles rondom de export goed is geregeld.

Welke exportdocumenten heb je nodig?

Exportdocumenten helpen je met het soepel binnenhalen van je aangeschafte machine. Welke exportdocumenten je nodig hebt verschilt uiteraard per land of regio. Zo heb je bijvoorbeeld in Zuid-Korea te maken met invoerbelastingen, terwijl het binnen de Europese Unie over het algemeen wat makkelijker wordt om je machine binnen te krijgen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de regels die gelden in het land waar jouw bedrijf is gevestigd. Want met de juiste papieren kan je veel geld én tijd besparen.

Mach4Metal helpt met exportdocumenten

Mocht je alles rondom het transport via een transportbedrijf willen regelen, dan kan dit natuurlijk ook. Je moet dan waarschijnlijk wel zelf meer regelen en bepalen. Bij Mach4Metal is het onderdeel van onze standaard service dat wij je helpen met de invoerbelasting en de benodigde exportdocumenten.

EXA, COO en meer

Indien gewenst kunnen wij zorgen voor EXA (uitvoerdocument), COO (certificate of origin, een oorsprongscertificaat voor niet-EU machines), EUR 1 (oorsprongscertificaat voor machines die in de EU geproduceerd zijn) en ATR (speciaal uitvoerdocument voor Turkije). Overige documenten behandelen we op aanvraag. Daarnaast kunnen wij je natuurlijk ook helpen met het kiezen van een transporteur en het regelen van de juiste verzekeringen.

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij de export van jouw aangeschafte machine? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Terug naar overzicht